Breuken: hun behandeling en zorg

Breuken: hun behandeling en zorg

De meeste lichte breuken waaronder polsbreuken en stressgerelateerde fracturen verschijnen op röntgenfoto’s. Andere gecompliceerde breuken omvatten CT-scan of MRI. Wanneer een lichte polsbreuk optreedt, kan een röntgenfoto onmiddellijk het exacte gebied of de breuk identificeren. De arts zal een spalk aanbrengen om deze te immobiliseren. In dit geval kan na enkele weken een röntgenfoto nodig zijn. Breuken met een CT-scan of MRI zijn bedoeld voor grote fracturen zoals verwondingen die verband houden met de schedel, inwendige bloedingen en enkele secundaire verwondingen. Elke breuk, zelfs de kleine, vereist onmiddellijke aandacht, vaak een noodbehandeling in een privékliniek of ziekenhuis. Soms zijn breuken zo duidelijk dat het gebroken deel duidelijk zichtbaar is. In ieder geval is het absoluut noodzakelijk dat de patiënt niet wordt verplaatst voordat het noodvoertuig arriveert.

Wanneer de patiënt lichte fracturen heeft, zoals teen- of polsbreuken, kunt u hulp inroepen van manuele therapie leeuwarden of de patiënt zelf naar de eerste hulp vervoeren. Voor gebroken botten is een spalk die aan het gebroken deel is bevestigd noodzakelijk om elke beweging in het gebied te stoppen. In dit geval zal een bepaalde eerste hulp behandeling de patiënt helpen. Bijvoorbeeld, het losjes wikkelen van een gaas rond het gebroken gebied zal de meeste pijn verlichten die de patiënt ervaart. Als het gebied bloedt, oefen dan druk uit tot de bemanning naar de patiënt neigt.

Genezing van fracturen

Om kleine fracturen te genezen, moet het gebroken deel van het lichaam op de juiste plaats worden geplaatst. De meeste kleine fracturen vereisen in feite het opnieuw positioneren van het bot zonder de betrokkenheid van een operatie of een strenge procedure. Dit wordt gesloten reductie genoemd. Gesloten reductie vereist soms staven, lijm, platen en pennen om de breuk op zijn plaats te houden. Ook is de kans op infectie bij een gesloten reductie heel klein. Een ander belangrijk ding met betrekking tot kleine fracturen is dat de meeste fracturen die voorkomen bij kinderen van dit type zijn. Deze fracturen zijn gemakkelijk te hanteren in een professionele kliniek en de genezingsduur is heel klein in vergelijking met grote fracturen die operaties vereisen.

Kleine breuken kunnen optreden bij alle soorten activiteiten. Het is altijd belangrijk dat mensen enkele elementaire veiligheidsrichtlijnen volgen om ze te voorkomen. Draag bijvoorbeeld altijd veiligheidsgordels in een motorvoertuig. Het dragen van veiligheidsuitrusting zoals helmen en beschermende kussens kan de meeste lichte breuken voorkomen tijdens snowboarden, fietsen en andere recreatieve activiteiten, waaronder contactsporten. Breuken kunnen ook worden voorkomen op plaatsen zoals trappen en loopbruggen die de hoofdoorzaak zijn van lichte breuken bij ouderen en kinderen. Houd deze plaatsen dus vrij van objecten en gladde delen. Mensen met een lage botdichtheid kunnen veel van deze kleine fracturen voorkomen door regelmatig te bewegen, gezond te eten en goed te slapen. Dit zal helpen om vallen tijdens de ouderdom te verminderen. Er zijn veel botversterkende supplementen die u kunt bespreken met uw arts of therapeut.

De medische klinieken van vandaag zijn niet alleen de plaats om behandelingen voor kleine aandoeningen te vinden, maar ook grote verwondingen zoals breuken. Deze klinieken zijn goed uitgerust en worden gerund door professionals. En deze professionals zijn getraind en ervaren in het afhandelen van moeilijke gevallen.

Categories: Health

About Author